ActiveS i samarbete med Generation Pep - Pep-dagen i hagaparken den 16/9

Pep-dag den 16/9 i Hagaparken med Prins Daniels Lopp!

Den 16 september klockan 11 till 15 välkomnas familjer till Hagaparken. Barn födda 2006–2012 kan springa Prins Daniels Lopp där alla deltagare är vinnare och får medalj.

Vi på ActiveS kommer finnas på plats med aktiviteter, hoppas vi ses!

Generation Peps vision är att alla barn och unga ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Sverige är ett av Europas mest stillasittande länder och andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, en timme per dag, är liten. Fysisk inaktivitet leder till en rad negativa hälsoeffekter. Fler behöver därför förstå och inse vikten av hur rörelse kan bidra till ett livslångt aktivt och hälsosamt liv.

Generation Pep har därför tagit initiativ till att skapa konceptet Pep Dag – dagar då rörelseglädje och kunskap om ett hälsosamt liv står i fokus. Syftet är att ge barn och unga möjlighet att uppleva rörelseglädje i olika former, allt ifrån dans, lek, friluftsliv och idrott, samt att få kunskap om rörelse och kost.

Den 16 september klockan 11 till 15 välkomnas familjer till Hagaparken. Barn födda 2006–2012 kan springa Prins Daniels Lopp där alla deltagare är vinnare och får medalj. Anmälan till loppet är nu öppen. Det är först till kvarn som gäller för att få en av de 1 500 startplatserna. Läs mer om loppet nedan. Prins Daniel medverkar under pep-dagen i Hagaparken och delar bland annat ut medaljer till de som sprungit.

Läs mer på Generation Peps hemsida: https://generationpep.se/sv/pep-dag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet utkommer 7-10 ggr/år